امروزه با افزایش وابستگی که محیط های کاری به اینترنت دارند، بعنوان یکی از مهمترین و قوی ترین کانال های ارتباطی  موجود در دنیای اطلاعات و ارتباطات باعث شده که اکثر سازمانها بودجه ای بعضا سنگین و گرانقیمت صرف مهیا سازی این ارتباط  با این شبکه جهانی نمایند، از طرفی به دلیل گستردگی و تنوعی که در خدمات اینترنتی وجود دارد و همچنین کمبود امکاناتی هماهنند کنترل و مدیریت در این خصوص معمولا نگرانی هایی را برا مدیران شرکت ها در جهت مدیریت و تنظیم نوع ارتباطات کارمندان با این شبکه بوجود آورده است.بزرگ ترین دغدغه و گلایه ای که مدیران شرکت های خصوصی و دولتی در این زمینه دارند کندی سرعت (با توجه به پهنای باند بسیار خوب) می باشد،  و نیز عدم امکان کنترل حجم مصرفی کابران، مدت زمان استفاده، مقدار پهنای باند مصرفی و نیز کنترل سایت‏ های مجاز به  دسترسی کاربران شبکه می باشد. در این میان، استفاده از نرم‏افزارهایی چون   Microsoft ISA  که دارای  افزونه‏ هایی با ویژگی های متنوع آن، نه تنها مشکل را حل نکرده بلکه باعث بروز یک مشکل خاص تر در شبکه موجب می‏شود.

مشکلات ناشی از راه حل‏های Microsoft در شبکه ‏هایی که دارای ترافیک نسبتا بالاتری هستند مسئله دیگری است که مدیران شبکه‏ ها با آن دست و پنجه نرم میکنند.

تمامی نرم‏افزارهای مدیریت پهنای باند و کاربران شبکه برای حل این معضل و مشکل بزرگ طراحی شده اند که تمامی مشکلات و نگرانی های مدیران شرکت های خصوصی و دولتی را کاملا مرتفع خواهد کرد.

کوشا شبکه با درک چالش های مدیریت پهنای باند در سازمان ها و موسسات،اقدام به سیستم یکپارچه جهت مدیریت متمرکز و جامع نموده است که برخی از ویژگی های منحصر به فرد آن به شرح زیر می باشد:

اتصال کاربران LAN/WLAN توسط تکنیکهای :

– VPN (PPTP) : شناسائی کاربر از طریق Username و Password

–  Persistent LAN : شناسائی کاربر از طریق IP Address و Mac Address

– Hotspot : ورود و خروج کاربران از طریق WEB

– PPPoE: شناسایی کاربر از طریق Username و Password در لایه ۲

محدود کردن زمانی و حجمی کاربران

اعمال محدودیت های حجمی و زمانی دوره ای :

– روزانه (به عنوان نمونه روزی یک ساعت و/یا روزی ۳۰۰ مگا بایت)

– هفتگی (به عنوان نمونه هفته ای ۱۰ ساعت و/یا هفته ای ۱ گیگابایت حجم ارسال و دریافت اطلاعات)

– ماهیانه (به عنوان نمونه ماهیانه ۴۰ ساعت و/یا ماهیانه ۳ گیگابایت حجم ارسال و دریافت اطلاعات)

مدیریت پهنای باند در کوشا شبکه به گونه ای انجام می شود که بسیاری از مشکلات شبکه های مختلف را در این زمینه به طور چشمگیری کاهش می دهند.

کاربرد مدیریت پهنای باند

کنترل پهنای باند مصرفی در شرکت ها و سازمان های شبکه ای ، مزایای زیادی دارد. بعضی از شرکت هایی که از این رویکرد استفاده می کنند ، موارد زیر می باشند.

ارائه دهندگان خدمات اینترنتی یا ISP : این شرکت ها دسترسی به اینترنت را برای کاربران به راحتی فراهم می کنند و نیاز مبرم به کنترل پهنای باند دارند. مدیریت پهنای باند در کوشا شبکه می تواند نیازهای این شرکت ها را در این ارتباط ، برطرف کند.

ارائه دهندگان خدمات میزبانی یا HSP : این شرکت ها خدمات راه اندازی وب سایت های گوناگون و همچنین پشتیبانی و نگهداری از شبکه وب سایت آنها را ارائه می دهند. قطعاً این شرکت ها به کنترل پهنای باند خود نیازمند می باشند.

سرویس های ارائه دهنده برنامه های کاربردی توسط اینترنت یا ASP : شرکت هایی که برنامه های کاربردی را توسط نت در اختیار کاربران قرار می دهند ، پهنای باند مصرفی خود را کنترل می کنند و کنترل پهنای باند برای آنها حائز اهمیت است.

ابزارهای مدیریت پهنای باند در کوشا شبکه

با کمک این ابزارها می توان پهنای باند شبکه را به خوبی کنترل و مدیریت نمود. این ابزارها برای دستیابی به اهداف موردنظر ، اطلاعات مبادله شده در شبکه را بررسی و آنها را اولویت بندی می کنند. این ابزارها با شناسایی الگوی ترافیک شبکه ، مشخص نمودن اولویت ها ، تخصیص منابع ، بهینه سازی عملکرد برنامه ها و … به کنترل و سازماندهی پهنای باند شبکه می پردازند.

تمامی این ابزارها ، دسته بندی ترافیک شبکه را بر اساس پروتکل ، URL و زیر شبکه انجام می دهند و بهینه سازی پهنای باند را اجرایی می کنند.

  • محدود کردن اتصال کاربران LAN از یک MAC Address و IP Address
  • گزارش گیری و جستجوی کاربران بر اساس MAC Address و IP Address
  • تهیه Blacklist از لیست MAC آدرس ها
  • اختصاص یک محدوده IP به یک گروه از کاربران
  • رمز نگاری اطلاعات در زمان ارتباط به منظور برقراری امنیت بیشتر
  • ساختن رمز عبور یکبار مصرف برای مدیران
  • پشتیبانی از چند کاربر Persistent LAN همزمان
  • قابلیت دسترسی از طریق وب به تمام قسمتهای برنامه (Web Based)
  • ﭘشتیبانی از ﭘروتکل های Radius, XML RPC, Digest, MPPE , MS-CHAPV2 CHAP ,MS-Chap , PAP
  • پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات به صورت ساده و مطمئن از طریقWEB
  • Export کردن کلیه گزارشات برنامه به فرمت های Excel، CSV ، XML ، PDF و HTML
  • آرشیو کردن گزارشات باحجم زیاد، به صورت فایلTXT
  • ارائه لیست سایت های بازدید شده توسط کاربران
  • چک کردن Load سیستم
  • جلوگیری از حمله password های نامعتبر(Dictionary and Brut Force Attacks)
  • ارائه گزارشات متنوع و مفید از کاربران روی خط، همراه با جزئیات اتصال همانند Caller IDو MAC Address و Graph
  • قطع اتصال کاربران روی خط به صورت تکی و گروهی
  • مشاهده تعداد کاربران روی خط در یک بازه زمانی خاص
  • فیلتر کردن لیست کاربران روی خط، براساس پارامترهای مختلف همانند حروف اول Username،  RAS، مکان فیزیکیو …
  • امکان مشاهده دلیل عدم اتصال کاربران و یا قطع شدن کاربر از روی خط
  • مشاهده نمودار مصرف پهنای باند هر یک از کاربران
  • ارائه نمودار پویای تعداد کاربران روی خط
  • (Online Users)گزارش کلی از وضعیت سیستم در یک صفحه در بازه های زمانی روز، هفته و یا ماه، شامل گزارش مصرف اعتبار  و یا حجم به تفکیک هر سایت، RAS، گروه و یا هر سرویس.
  • ارائه گزارش پویای لیست سایتهای در حال بازدید و بازدید شده کاربران (Web Analyzer)
  • گزارش از میزان اتصالات موفق و ناموفق
  • گزارش جزئیات اتصالات کاربران در یک بازه زمانی دلخواه
  • مدت زمان اتصال کاربر
  • میزان استفاده زمانی هر یک از گروه ها
  • میزان استفاده از هر یک از RAS ها

امکانات قابل دسترسی از طریق WEB در سطح کاربران:

– امکان تخمین زمان باقیمانده
– نمایش مانده اعتبار
– امکان تغییر Password
– ارائه گزارش جزئیات اتصالات
– قابلیت نمایش علت عدم اتصال
– امکان مشاهده پیغامهای دریافتی از طرف مدیر شبکه
– ارسال پیغام برای مدیر شبکه

رایه‌ی خدمات پهنای باند به سازمان‌ها و شرکت‌ها یکی دیگر از خدماتی‌ست که گروه شرکت‌های شاتل برای سهولت استفاده کاربران از اینترنت و امکان برقراری ارتباط میان نقاط مختلف جغرافیایی و مراکز و دفترهای مختلف سازمان‌ها به آنان ارایه می‌کند.با استفاده از این خدمات، شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند به صورت دایمی از خدمات اینترنت پرسرعت و دستاوردهای آن بهره‌مند شوند.گروه کوشا شبکه با سرمایه‌گذاری‌های چشم‌گیر بر روی آخرین و جدیدترین فناوری‌های موجود در بازار خدمات اینترنت و ارتباطات، همواره تلاش کرده است پشتوانه‌ها و تجهیزات فنی مناسب برای ارایه خدمات پهنای باند به مشتریان را فراهم کند. کوشا شبکه همواره هم‌زمان با ورود فناوری‌های نوین به بازار خدمات اینترنت و ارتباطات، بی‌درنگ برای خرید این فناوری‌ها و تجهیز پشتوانه‌های فنی خود اقدام کرده است. افزون بر این کوشا شبکه با بهره‌گیری از نیروی فنی کارآزموده و متخصص در این بخش از خدمات خود، امکان ارایه خدمات با کیفیت به مشتریان را فراهم کرده است

مهم‌ترین پشتوانه‌ها و تجهیزات فنی که گروه کوشا شبکه برای ارایه‌ی خدمات پهنای باند به مشتریان از آن‌ها بهره می‌گیرد، عبارت‌اند از:

  • مرکز داده‌ی مجهز شامل مجموعه‌ای از آخرین و پیش‌رفته‌ترین تجهیزات برای مدیریت شبکه‌ی خدمات گروه شرکت‌های شاتل
  • مجموعه‌ای کامل از مجهزترین تجهیزات فنی روز جهان برای ارایه خدمات (سیسکو، زیمنس، زایکسل، آی بی ام، اچ پی و…)
  • در اختیار داشتن بیش‌ترین پهنای باند اینترنت در کشور
  • فناوری منحصر به فرد و پیش‌رفته بر پایه پیش‌رفته‌ترین ت
  • جهیزات ارایه خدمات پهنای باند
  • داشتن ارتباط نزدیک با شرکت‌های ارایه کننده‌ی تجهیزات پهنای باند در جهان
  • تیم فنی توان‌مند و متخصص برای ارایه و پشتیبانی از خدمات
  • تیم توان‌مند مدیریتی برای مدیریت و توسعه خدمات

NetBill LANSuite بصورت یک GateWay و دقیقا بجای سامانه هایی نظیرISA نشسته و مانند آن‏ها دارای دو درگاه یکی برای اتصال به شبکه داخلی کاربران و دیگری برای اتصال به خطوط اینترنت DSL, WireLess) و نظائر آن) می‏باشد. جایگزینی این سامانه ها با NetBill LANSuiteدر کمتر از یک ساعت و بدون کمترین اختلالی توسط متخصصین قاصدک صورت می‏گیرد. کاربران بدون نیاز به تنظیم خاص و یا اعمال تغییرات در شبکه می‏توانند بصورت باسیم و یا بی‏سیم از طریق این سامانه به اینترنت متصل شوند. ضمنا” می‏توان کاربران را به دو صورت پیش‏ پرداخت (مانند کارت‏های اینترنت) و یا پس‏ پرداخت (مانند کافی نت‏ ها) در سامانه تعریف نمود. دسته بندی کاربران در گروه‏های مشخص که به میزان محدودی از لحاظ زمانی، حجمی و نیز پهنای باند در دسترس می‏تواند مدیریت آنان و کنترل دسترسی‏ هایشان به اینترنت را آسان‏تر نماید. دیواره آتش(FireWall) تعبیه شده درNetBill LANSuiteبصورتی هوشمند، تمامی تهدیدات و حملات اینترنتی را کنترل کرده و محیطی امن برای کاربران و مدیران شبکه‏ ها فراهم می‏سازد. این دیواره آتش نیازهای ابتدائی کاربران و مدیران شبکه‏ ها را برآورده می‏سازد.

استفاده از سکوهای Microsoft در شبکه‏ های با ترافیک بالا مشکل دیگری است که مدیران سرویس دهنده ‏ها با آن دست به گریبانند. نرم ‏افزارهای Accounting ای که برپایه راه حل‏های Microsoft بنا نهاده شده‏ اند، تحمل ترافیک‏ های بالا را نداشته و خود بعنوان یک معضل شناخته می‏شوند. نرم ‏افزارهای بر پایه Unix هم یا آنقدر پیچیده‏ اند که رفع مشکلات آن‏ها در زمان‏های بحرانی نیاز به دانش فنی بالا دارد و یا اینکه آنقدر ساده ‏اند که ابتدائی ‏ترین انتظارات را هم نمی‏توانند برآورده سازند! NetBill LANSuite با استفاده از روش‏های متنوعHotSpot (بدون نیاز به هرگونه تنظیمIP و یا Proxy و نظائر آن)، PPPoE (روشی شبیه به سرویس‏ های ADSL ) وPPTP (روش موسوم به VPN) و با بهره گیری از روش‏های پیشرفته کنترل و مدیریت پهنای باند بر اساس اولویت بندی کاربران، گروه‏ها و نیز سرویس‏ های مورد نیاز آنان، ترافیک شبکه را به روشی هوشمند و منحصر بفرد مدیریت کرده و به کاربران خدماتی با کیفیت مطلوب ارائه می‏کند. استفاده از NetBill LANSuite برای کاربران و مدیران شبکه ‏ها بسیار آسان بوده و نیازی به دانش فنی بالا ندارد.مدل سخت افزاری NetBill LANSuite برای شبکه‏ های کوچک و متوسط پیشنهادی جامع با کمترین زمان نصب می‏باشد اما مدل نرم‏ افزاری NetBill LANSuite از طریق وب سایت netbill.ir قابل دریافت بوده و بدون نیاز به دانش فنی بالا توسط مدیران شبکه متوسط قابل نصب و بکارگیری می‏باشد. در NetBill LANSuite از پیچیدگی ‏های معمول نرم‏ افزارهای مدیریت شبکه و کاربران خبری نیست. نرم‏ افزار، سیستم عامل، دیواره آتشFirewall) )، پایگاه داده(SQL Server) و سرویس‏ دهنده وب (Web Server) تماما توسط یکCD توسط مدیر شبکه، بدون نیاز به دانش فنی بالا و ظرف کمتر از ۲۰ دقیقه نصب شده و پس از آن تمامی تنظیمات نیز با استفاده از رابط وب انجام می‏شود.

با گسترش شبکه های کامپیوتری و نفوذ اینترنت و ارتباطات پر سرعت در میان اغلب مردم که اینگونه می توان گفت زندگی بدون اینترنت و ارتباطات پر سرعت برای بسیاری از افراد معنایی نخواهد داشت. خودتان را در نظر بگیرید که روزانه چند دقیقه و یا چند ساعت از وقت خود را صرف رفتن به سایت ها و مرور صفحات آن ها می کنید. قطعا هرکدام از ما روزانه به سایت های متعددی سر می زنیم تا از مطالب آن ها استفاده کنیم و این مطالب بستگی به نیاز و علاقه ما خواهد داشت. اما به هر حال هرکدام از ما به طرق گوناگونی به اینترنت و این دنیای وسیع متصل می شویم. در این بین مدیران شبکه هستند که سرویس را برای هریک از ما فراهم می کنند تا به راحتی و بدون داشتن مشکلی همواره از اینترنت استفاده کنیم. اما کنترل پهنای باند در شبکه میان کلاینت ها و اینترنت بسیار مورد اهمیت می باشد. زیرا مدیران شبکه باید تمامی پهنای باند اینترنتی را به خوبی مدیریت کنند تا هیچگاه مشکلی برای سایر کاربران یا همان کلاینت ها به وجود نیاید. در نظر بگیرید که شما در حال دانلود یک فیلم به حجم بالا هستید ، با اینکار تمامی ترافیک اینترنتی به کامپیوتر شما اختصاص داده می شود و دیگر کاربران شبکه جهت مرور صفحات وب و سایر نیازهایشان با مشکل روبه رو خواهند شد. در این حال مدیران شبکه خواهند بود که باید به مدیریت پهنای باند کلاینت ها بپردازند تا هیچگاه مشکلاتی از این قبیل برای کلاینت ها پیش نیاید. در این بین مدیران پهنای باند اینترنتی را طوری تنظیم می کنند که اگر تمامی کلاینت ها نیز با یکدیگر به مرور صفحات وب و حتی به دانلود بپردازند ، هیچگاه مشکلی وجود نخواهد داشت. زیرا پهنای باند اینترنتی میان کلاینت ها به طور دقیقی صورت گرفته است. مدیران شبکه اغلب توسط نرم افزارهای کنترل پهنای باند ، این تقسیم را انجام می دهند. ISA Server یکی از نرم افزارهایی است که این کار را برای شما به خوبی انجام خواهد داد. اما این نرم افزار پیچیدگی ها و دردسرهای خودش را نیز خواهد داشت ونیروی متخصص خود را می طلبد. اما نرم افزارهایی بسیار ساده در عین حال محبوب ، قدرتمند و با کاربری آسان نیز وجود دارند که توسط آ ن ها می توانید به مدیریت پهنای باند اینترنتی بپردازید.

تعیین TimeTable برای سرویس‏ ها و گروه‏ های سرویس ،گزارش گیری سایت‏ های مروری کاربران بر اساس نام، IP و MAC تخصیص محدودیت‏ های حجمی/زمانی و نامحدود روزانه و ماهانه برای هر کاربر ،پایداری در پهنای باند بالا (۱۰۰ مگابیت بر ثانیه با یک سخت‏ افزار) ،دسته بندی کاربران در گروه‏ ها بر حسب ساعت، حجم، سرعت و میزان پهنای باند تخصیص پهنای باند اختصاصی و اشتراکی به کاربران و گروه‏ ها و نیز تخصیص پهنای‏ باند اضافه در مدت زمان خاص (مثلا کاربری دارای ۶۴/۱۲۸ کیلوبیت پهنای ‏باند دریافت و ارسال باشد ولی برای مدت ۲ ثانیه بتواند تا ۵۱۲/۱۰۲۴ کیلوبیت استفاده کند که در اینصورت مرور صفحات وب بسیار سریع و دانلود بسیار محدود خواهد بود) بدون نیاز به سخت افزار اضافی  ،اولویت بندی کاربران (مثلا ۶۴/۶۴ کیلوبیت مدیران از اولویت بالاتری نسبت به ۶۴/۶۴ کیلوبیت کاربران برخوردار باشد)، همچنین اولویت بندی سرویس‏ ها (مثلا وب با اولویت بالا و دانلود با اولویت پائین) ،امکان استفاده از L7 Filtering برای شناسائی و محدود کردن سرویس‏ های مختلف ،باز و بسته کردن Protocol‏های خاص (مثلا فقط وب و Email باز باشد و بقیه بسته) و سرویس‏های خاص (مثلا Yahoo Messenger بسته شود) ،پانل مخصوص کاربران برای اطلاع از ریز مصرف و تغییر کلمه عبور ،همسان سازی با Active Directory و Sync کردن کاربران بصورت خودکار فامکان فیلترینگ سایت‏های خاص و یا دارای کلمات خاص (مثلا” سایت‏های دارای کلمه mail را مسدود و یا فقط سایت‏های دارای کلمه mail در دسترس باشد) ،بروزرسانی رایگان و خودکار از اینترنت بدون نیاز به مدیر سامانه گزارشات متنوع از اتصالات کاربران، میزان حجم اطلاعات و مدت زمان اتصال ،گراف‏ های متنوع از وضعیت کاربران، پهنای باند مصرفی آن‏ها و کل سامانه

اینترنت و خدماتی که بر بستر آن ارائه می شود باعث افزایش چشمگیر افراد، سازمان و شرکت هایی شده است که دسترسی به اینترنت را به عنوان یکی از ابزارهای اصلی کسب و کار خود می دانند. حجم زیاد مکاتبات و مبادله ای اطلاعات با استفاده از ایمیل و دیگر راهکارهای اینترنتی ، سبب شده است تا بیشتر سازمان ها و شرکت های بزرگ نیازمند دسترسی پر سرعت به اینترنت باشند. دیگر کمتر سازمانی را می توان یافت که برای دسترسی به اینترنت از راهکارهای اولیه مانند Dial Up استفاد کند.همزمان با افزایش میزان به کارگیری اینترنت پرسرعت در سازمان ها و شرکت های بزرگ، مسئله کنترل میزان مصرف کاربران سازمان و مدیریت پهنای باند اینترنتی نیز مطرح شد و راهکارهایی نیز در این خصوص ارائه شدند. راهکارهایی که با استفاده از آن ها می توان:

بیشینه (ماکزیمم ) پهنای باند اینترنتی که هر کاربر می تواند استفاده کند را مشخص کرده و بر اساس آن سقف دسترسی به اینترنت را تعیین نمود.

دسترسی کاربران به اینترنت را اولویت بندی نمود تا کاربرانی که به واسطه کار خود بیشتر به اینترنت نیاز دارند اولویت بالاتری در استفاده از آن داشته باشند.

برنامه ی زمان بندی مشخص برای دسترسی کاربران به اینترنت تهیه نمود.

میزان استفاده هر کاربر از اینترنت را در بازه های زمانی مختلف محاسبه کرد.

محدود کردن نرخ انتقال اطلاعات بصورت درختی با امکان نامتقارن کردن نرخ دریافت و ارسال اطلاعات

محدود کردن میزان مصرف پهنای باند توسط RAS (برای مراکزی که از لحاظ توپولوژی شبکه امکان برقراری کنترل پهنای باند بصورت متمرکز واستفاده از کنترل پهنای باند یکپارچه با IBSng نمی باشد )

ذخیره کردن نمودار مصرف پهنای باند کاربران