یکی از محصولات جالبی که بازار کشور ما را تحت تاثیر حضور خود قرار داده است، محصولات شرکت میکروتیک می باشد.

بر خلاف تصور خیلی از افراد که نام میکروتیک را به یک سخت افزار میدانند باید گفت میکروتیک نام سیستم عاملی است مبتنی بر لینوکس، که این سیستم عامل مورد بحث بر روی تجهیزات سخت افزاری شرکت روتر بورد نصب می شود.امکانات بی شمار و فوق العاده تخصصی این محصول در کنار قیمت فوق العاده ارزان آن باعث شده است تا در تمامی شرکت ها و سازمانها از آن استفاده شود و به محبوبیت بسیار زیادی دست پیدا کند. سوئیچ، روتر، اکسس پوینت و انواع رادیو تنها بخشی از محصولات شرکت روتربورد می باشند، که با سیستم عامل محبوب میکروتیک به بازار عرضه شده است.

MikroTik RouterOS  نام محصول اصلی میکروتیک که یک سیستم عاملی است مبتنی بر هسته لینوکس.

تجهیز شدن به میکروتیک میتواند با نصب و راه اندازی بر روی سخت افزار اختصاصی شرکت RouterBoard و یا بر روی یک کامپیوترصورت گیرد، که آن سخت افزار را به یک مسیر یاب تخصصی شبکه تبدیل میکند، که این مسیریاب میتواند نقش ویژگی های بسیاری همانند فایروال ( دیوار آتش )، خدمات دهنده خصوصی VPN ، خدمات دهنده مدیریت پنهای باند (Access Point) ، و دیگر ویژگی های یک شبکه بیسیم را ایفا کند.

این نرم افزار ( میکروتیک ) نیازمند لایسنس ( مجوز ) می باشد تا بتوان از تمامی موارد و ویژگی های آن به صورت نامحدود استفاده کرد.

به منظورت ارتباط با این RouterOS میتوان از نرم افزار WinBox استفاده نمود (که کاملا محیطی گرافیکی  و کاربر پسند دارد) و البته این محصول دارای ویژگی کنترل تحت وب نیز می باشد اما محدودیت کار کاربردی کمتر دارد، روش های دیگر دسترسی به این RouterOS میتوان از FTP,TelNet,SSH نام برد، و همچنین قبلیت API که برنامه کاربردی رابط جهت دسترسی کستقیم از طریق برنامه های کاربردی دیگر نیز وجود دارد.

یکی از ویژگی های بزرگ  MikroTik پایداری آن است.

MikroTik یک روتر قوی از سرعت بوت بالا و عملکرد کاملا خودکار و بدون نیاز به هیچگونه ورودبه پنل یا استارت کردن هر نوع سرویس دیگر بر خوردار است.

از دیگر قابلیت های  قابل توجه MikroTik سرعت نصب بسیار عالی تنظیمات آن است.

MilroTik را میتوان  درعرض چند دقیقه نصب و براحتی آن را تنظیم و پیکربندی کرد، و همچنین قابلیت پشتیبان گیری ( بک آپ ) Import از تمامی تنظیمات و حتی وارد کرد بک آپ تنظیمات مد نظرExport را دارد.

یکی دیگر از نقاط قوت MikroTiK بسیار ارزانتر بودن آن در مقابله با محصولات مشابه بازاراست که باعث محبوبیت روز افزون این محصول شده است.

کارشناسان شرکت کوشا شبکه اریکه با گذراندن تمامیدوره های تخصصی میکروتیک و استفاده از آن در شرکتهای خصوصی و دولتی آمادگی خود را جهت نصب و راه اندازی  و پیکربندی تمامی تجهیزات این شرکت اعلام می دارد

کاربردهای مسیریابی یا روتینگ (Routing) میکروتیک:

یکی از کاربردهای مهم میکروتیک، استفاده از آن به عنوان روتر یا مسیریاب می باشد. در خیلی از شبکه ها نیاز به تفکیک شبکه به چند شبکه وجود دارد و همچنین در مواقعی که دارای چند یا چندین دفتر کاری می باشید جهت ارتباط بین دفاتر خود نیاز به روتر دارید. میکروتیک برای روتینگ از تمامی پروتکل های موجود پشتیبانی می کند.

ارتباط با شعبات:

ارتباط بین دفاتر و شعبات پشتیبانی شبکه موضوع مهمی است که راه اندازی آن از دیگر قابلیت‌های میکروتیک است. شما می‌توانید با ساخت ارتباط VPN بین شعبات خود ارتباط امن برقرار کرده و منابع موجود بین شعبات از قبیل فایل شیرینگ پرینترها برنامه‌ها و دوربین‌ها و … با اعمال محدودیتهای دسترسی استفاده کنید.

کاربردهای مدیریت اینترنت میکروتیک:

NAT: اشتراک اینترنت از ساده ترین مسائلی است که در تمامی شبکه ها نیاز به آن داریم.
فایروال: هرچند فایروال میکروتیک IBS و IPS را پشتیبانی نمی کند اما فایروال لایه ۲ و۳ خوبی می باشد.
Bandwidth: میکروتیک برای کنترل پهنای باند راهکارهای متفاوتی دارد.
Quata: امکان مدیریت حجم مصرفی اینترنت با میکروتیک به راحتی صورت می گیرد.
Hotspot: برای مکانهای عمومی امکانات جالبی را در Hotspot در نظر گرفته است.
سادگی کار با میکروتیک، امکانات فراوان، قیمت مناسب تجهیزات و اینکه مفهومی به اسم خطا (Bug) در میکروتیک وجود ندارد، آن را تبدیل به یکی از تجهیزاتی نموده که تقریباً در تمامی شبکه ها استفاده می شود.

مدیریت پهنای باند:

همیشه کنترل مصرف کاربران و تقسیم بندی استفاده هر سیستم و یا کاربر از مهمترین دغدغه‌های مدیران شبکه بوده است. قابلیت محدود‌سازی و مدیریت پهنای باند داخلی (LAN) و خارجی (اینترنت) یکی از امکانات میکروتیک می‌باشد. شما قادر خواهید بود گروهی از کاربران، محدوده IP و … را به تفکیک مقصد، مبدا، نوع برنامه، پورت و … مدیریت کنید. با تنظیم حرفه‌ای شما قادر خواهید بود کلیه فعالیتهای موجود در شبکه خود را مدیریت و کنترل نمایید.

مدیریت چند اشتراک اینترنت:

شما قادر خواهید بود چندین اشتراک اینترنت را داشته باشید و بنا به نیاز شبکه خود به تفکیک هر اشتراک را به کاربران شبکه خود اختصاص داده و یا به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال یک کانکشن اینترنت ADSL و یک کانکشن اینترنت رادیو موجود است. با استفاده از میکروتیک می‌توانیم با اعمال شرط با توجه به نوع کاربران شبکه اینترنت موجود را تقسیم بندی و به اشتراک بگذاریم.

پراکسی سرور:

امکان راه اندازی Proxy Server در روترهای میکروتیک نیز وجود دارد. پراکسی سرور وبسایت هایی که کاربران شما بازدید میکنند را در Cache خود ذخیره کرده و در صورتی که کاربر دیگری نیاز به آن صفحه داشته باشد همان صفحه را به وی نشان خواهد داد بدین طریق سرعت پاسخگویی به کاربران افزایش و مصرف اینترنت شما کاهش خواهد یافت. همچنین با توجه به اینکه در این حالت روتر به عنوان واسط عمل می کند می توان گزارشهای کاملتر و همچنین محدودیت های جدی تری در نحوه دسترسی به سایتها در نظر گرفت.

کنترل پورتهای ورودی و خروجی:
با استفاده از امکان فایروال در میکروتیک شما قادر خواهید بود پورت‌های ورودی و خروجی شبکه خود را محدود کنید. معمولا با تغییر پورتهای مهم مانند پورت ریموت دسکتاپ و سایر پورت‌های معمول مورد استفاده از شبکه به پورت‌هایی که فقط استفاده‌کنندگان آن سرویس نسبت به آن واقف هستند می توان تا حدودی ارتباطات از بیرون را محدود کرد.

خدمات شبکه

انتقال تصویر دوربین مدار بسته:

با Publish کردن دوربین‌های موجود در شبکه و تغییر پورت‌ آن شما قادر خواهید بود از طریق محیط اینترنت و در مکانی که دسترسی به اینترنت داشته باشید حتی از طریق موبایل خود وضعیت دوربین‌های خود را مشاهده کنید.

ارتباط با منابع داخل شبکه از بیرون شرکت:

امکان ارتباط با منابع داخل شبکه مانند دوربین‌ها، فایل سرور، پرینترها، برنامه‌های موجود داخل شبکه و … از طریق محیط اینترنت برای کاربران میسر بوده و حتی در صورت نیاز می‌توان با ساخت VPN Server امکان اتصال کارکنان شرکت به شبکه داخلی را در هر مکان و زمانی میسر کرد تا فعالیتهای لازم را حتی در منزل و یا مسافرت نیز انجام داد.

مانیتورینگ مصرف اینترنت:
شما می‌توانید از طریق میکروتیک به صورت لحظه‌ای مصرف اینترنت خود را مانیتور کنید و در صورت نیاز محدودیتهای لازم را اعمال کنید.

DHCP Server:

میکروتیک دارای سیستم توزیع IP یا همان DHCP نیز می‌باشد و می‌تواند به کاربرانی که با آن متصل شده‌‌‌‌‌اند IP مورد نظر را نیز اختصاص بدهد.

Wireless:
علاوه بر روترهای مخصوص وایرلس تعدادی از روترهای میکروتیک نیز دارای تکنولوژی وایرلس بوده و امکان اتصال دستگاههای بیسیم شما بدون نیاز به Access Point مهیا شده است.